Witam
- Wilhelm Zugdam
- Sebastos
Witam
Witam! Przybyłem tu z Rzeczpospolitej ale chciałbym też zacząć karierę w Bizancjum a w szczególności w Ziemi Świętej lub w Bułgarii! mam nadzieję że uda mi się coś tu osiągnąć. Znam się też na wojskowości, więc mogę się zgłosić do armii, a jeżeli są wolne jakieś tytuły to też jestem chętny!
Strategos Italii
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Re: Witam
Witam Szanownego Pana w progach Bizancjum! Miło nam poznać. Może opowiedziałby Pan nieco o sobie.Wilhelm Zugdam pisze: ↑11 lip 2024, 20:42 Witam! Przybyłem tu z Rzeczpospolitej ale chciałbym też zacząć karierę w Bizancjum a w szczególności w Ziemi Świętej lub w Bułgarii! mam nadzieję że uda mi się coś tu osiągnąć. Znam się też na wojskowości, więc mogę się zgłosić do armii, a jeżeli są wolne jakieś tytuły to też jestem chętny!
- Wilhelm Zugdam
- Sebastos
Jestem wojskowym, który przybył tutaj po to, aby zdobyć jakiś tytuł i sławę, a także poznać to imperium.
Strategos Italii
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Cieszą mnie pańskie słowa. Myślę, że w naszym Bizancjum wszystko to da się zrobić.Wilhelm Zugdam pisze: ↑12 lip 2024, 16:15 Jestem wojskowym, który przybył tutaj po to, aby zdobyć jakiś tytuł i sławę, a także poznać to imperium.
Polecam na dobry początek zapoznać się z Forum, poznać nasze zwyczaje, poznać nasze państwo, tą mikronację, poznać klimat i zasady jakie tu panują.
Przypomnę, za rzymską maksymą, że nieznajomość prawa szkodzi.
- Wilhelm Zugdam
- Sebastos
Jako iż pragnę zostać tu na dość długi czas, to też proszę o nadanie mi rangi Obywatela, bardzo mi na tym zależy!
Strategos Italii
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Nadanie Obywatelstwa
Niniejszym nadaje się Panu Wilhelmowi Zugdam miano obywatela Cesarstwa Bizantyjskiego i jako obywatel ma obowiązek zamieszkania w jednym z miast na terenie Cesarstwa Bizantyjskiego, aby swą pracą wspierać nasze wspaniałe państwo.
Podpisano:
Aleksy I Komnen,
Basilleus i Autokrator.
Konstantynopol,
17 VII A.D. 2024
- Wilhelm Zugdam
- Sebastos
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Drogi Obywatelu, uczyniłem zadość pańskiej prośbie i mianowałem Was Strategosem Temu Italia. Służcie nam dobrze. Jeśli się sprawdzicie, to ofiaruję Waszej osobie skrzynie pełne złota, honorowe tytuły, oraz obiecuję Was kierować do wielkich rzeczy.
Link do dekretu: viewtopic.php?p=1180#p1180