Przybywam dziś tutaj na nowe forum i powierzam się nowo kształtującym się władzom, aby przysłużyć się jak najlepiej naszej sprawie jaką jest przywrócenie Bizancjum do czasów swej świetności.

Szanowny Wielki Mistrzu, wszystkich nas zasmucał stan w jakim znalazło się państwo bizantyjskie, dlatego też podjęliśmy próbę ratowania tego co zostało. Znamy politykę dostawcy hostingu darmowefora dlatego po jakimś czasie nieaktywności na pewno forum/archiwum o Bizancjum by przepadło.Hugo de Payns pisze: ↑10 paź 2023, 9:14 Szanowni Panowie
Witam serdecznie.
Na początku chciałem przypomnieć, że Cesarstwo Bizancjum został zredukowane do Królestwa Jerozolimy. Panuje tam Król Maurycy Orleański.
Pradą jest, że od dawna w tym państwie nic się nie dzieje, bo nie ma ludzi. Nas dwóch to trochę za mało na Królestwo Jerozolimy, nie mówiąc nic o całym Bizancjum.
Proponuję zastanowić się czy jesteście w stanie zajmować się całym Bizancjum.
Zachęcam do skontaktowania się z Królem Maurycym, bo bez niego widzę marne szanse.
Zakon prosi o zamek w którym mógłby się na razie zatrzymać, ale nic nie obiecuje.
Najlepszą miejscówką byłby zamek Krak des Chevaliers
Zaraz zajmę się działami Królestwa Jerozolimskiego.Hugo de Payns pisze: ↑12 paź 2023, 15:58 Aby zabezpieczyć jakkolwiek współpracę, delegatura Zakonu zostanie umieszczona w Akce.
Proszę o wydanie nadania Akki dla Zakonu Templariuszy.
Zaczniemy tam powoli działać.
Dobrze, zatem poczekamy na decyzję JKM.Hugo de Payns pisze: ↑16 paź 2023, 13:38 Wasza Cesarska Mość
Zgodnie z umową między Królem Jerozolimy i Zakonem Templariuszy, zobowiązałem się nie podejmować żadnych decyzji bez uzgodnień z Królem.
Musimy poczekać na decyzję Króla
@Geórgios Palaiológos Witaj w domu bracie. Czeka nas wiele pracy aby odrodzić to państwo.Geórgios Palaiológos pisze: ↑08 paź 2023, 16:03 Po prawie dwuletniej przerwie postanowiłem powrócić do Cesarstwa Bizantyjskiego. Zasmuciła mnie informacja, że jest źle, jednak prawdziwe zszokowała mnie informacja o praktycznym upadku państwowości. Dlatego też odpowiedziałem pozytywnie na wiadomość/zaproszenie od mojego znajomego Piotra Asena.
Przybywam dziś tutaj na nowe forum i powierzam się nowo kształtującym się władzom, aby przysłużyć się jak najlepiej naszej sprawie jaką jest przywrócenie Bizancjum do czasów swej świetności.![]()