- Screenshot_20250728-072927.png (191.14 KiB) Przejrzano 403 razy
I Turniej Bizancjum w Kości
- Maurycy Orański
- Protosebastos
Re: I Turniej Bizancjum w Kości

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Protosebastos
- Leszek Ebe-Grüner
- Sebastos
No i pięknie! To został nam tylko @Piotr Asen , twoja kolej na rzut!
Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
- Piotr Asen
- Sebastos
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
- Leszek Ebe-Grüner
- Sebastos
No to skoro ja mam najwyższy wynik dobrze, to nie pozostało mi nic innego jak zacząć. Jedynie jeszcze dam listę, jaka jest kolejność:
-Leszek Ebe-Grüner
-Heinz-Werner Grüner
-Cesarz Aleksy I Komnen
-Maurycy Orański
-Piotr Ansen
-Pavel van der Gibson
Jako że ja rzucam, to wiadomo nie będę robił dodatkowe posty pod sobą i od razu będę wybierał(jak będę miał taką możliwość, los mi pokaże) i zobaczymy jak pierwsze rzuty mi pójdą.
Lecimy:

Jako że mam 2 piątki, to mam układ, ale nie mam wystarczająco dużą ilość punktów(wymagane minimum 50), więc oczywiście 2 piątki sobie zostawiam i przerzucam dwójkę, trójkę i czwórkę.
Oto drugi rzut:

Jako że mam kolejny układ czyli 2 jedynki, to je zostawiam, mam łącznie 30 punktów, a to oznacza że nadal nie mogę stopować bo muszę mieć wymagane minimum 50 punktów. Dlatego rzucam tą jedną 6 i modle się że wyjdzie jakaś fajna liczba...
Oto trzeci rzut:

Jest jeden! Udało mi się i tym samym łącznie mam 110 punktów i dopiero teraz decyduję czy chcę rzucać dalej. Ale ja ,,Stopuje", bo nie chcę przesadzić i jak to w reklamie ,,Mniej niż zero!" mieć, więc tu kończę moją turę i Teraz rzuca mój ojciec @Heinz-Werner Grüner
-Leszek Ebe-Grüner
-Heinz-Werner Grüner
-Cesarz Aleksy I Komnen
-Maurycy Orański
-Piotr Ansen
-Pavel van der Gibson
Jako że ja rzucam, to wiadomo nie będę robił dodatkowe posty pod sobą i od razu będę wybierał(jak będę miał taką możliwość, los mi pokaże) i zobaczymy jak pierwsze rzuty mi pójdą.
Lecimy:

Jako że mam 2 piątki, to mam układ, ale nie mam wystarczająco dużą ilość punktów(wymagane minimum 50), więc oczywiście 2 piątki sobie zostawiam i przerzucam dwójkę, trójkę i czwórkę.
Oto drugi rzut:

Jako że mam kolejny układ czyli 2 jedynki, to je zostawiam, mam łącznie 30 punktów, a to oznacza że nadal nie mogę stopować bo muszę mieć wymagane minimum 50 punktów. Dlatego rzucam tą jedną 6 i modle się że wyjdzie jakaś fajna liczba...
Oto trzeci rzut:

Jest jeden! Udało mi się i tym samym łącznie mam 110 punktów i dopiero teraz decyduję czy chcę rzucać dalej. Ale ja ,,Stopuje", bo nie chcę przesadzić i jak to w reklamie ,,Mniej niż zero!" mieć, więc tu kończę moją turę i Teraz rzuca mój ojciec @Heinz-Werner Grüner
Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
- Heinz-Werner Grüner
- Leszek Ebe-Grüner
- Sebastos
Okej możesz pauzować bo masz 200 punktów.
Przechodzimy w takim razie do następnej osoby @Aleksy I Komnen teraz twoja kolej.
Przechodzimy w takim razie do następnej osoby @Aleksy I Komnen teraz twoja kolej.
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑28 lip 2025, 21:53 Okej możesz pauzować bo masz 200 punktów.
- Leszek Ebe-Grüner
- Sebastos
Masz układ w postaci 3 czwórek. Ale masz też 40 punktów, więc nie możesz stopować z tymi punktami. Dlatego rzuć dwiema kostkami Cesarzu @Aleksy I Komnen .
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑29 lip 2025, 11:47 Masz układ w postaci 3 czwórek. Ale masz też 40 punktów, więc nie możesz stopować z tymi punktami. Dlatego rzuć dwiema kostkami Cesarzu @Aleksy I Komnen .