Aleksy I Komnen pisze: ↑22 lut 2024, 13:43
Czy Jego Cesarska Wysokość @Jan I Bizantyjski i Jego Królewska Mość @Maurycy Oranje zdecydowali się już które stronnictwo poprą?
A niechaj będzie że poprę czerwonych!
Świetny wybór. Czekają nas prawie równe wyścigi rydwanów...
Aleksy I Komnen
Władca Cesarstwa Bizantyjskiego
Basileus kai Autokratōr Rhōmaíōn
@Leszek Ebe-Grüner interesowały Strategosa różne zabawy i możliwe rozrywki w cesarstwie. Może poparłby szanowny jedno ze stronnictw i ustawił sobie w podpisie antypixel na znak poparcia. Jeśli będzie nas więcej to łatwiejsze byłoby układanie wyników.
Wprowadzenie do zasad stronnictw jest na pierwszej stronie ale można znaleźć także link prowadzący do dawnego forum, gdzie było tłumaczone jak prowadzone są zawody.
@Geórgios Palaiológos Wszystko super i tak nadal interesują mnie rozgrywki. Ale no powiem wprost kocham ,,Tłumaczenie po chłopsku" oraz wszelakie linki pomocnicze. Bez nich jestem ślepy niczym Kret. Także jakbym mógł szanownego kolegę bardzo prosić, to podaj linki w których jest więcej informacji o tym.
Leszek Ebe-Grüner, Syn Oberhaupta Edelweiss Heinza-Wernera Grünera Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑22 sie 2025, 12:31
@Geórgios Palaiológos Wszystko super i tak nadal interesują mnie rozgrywki. Ale no powiem wprost kocham ,,Tłumaczenie po chłopsku" oraz wszelakie linki pomocnicze. Bez nich jestem ślepy niczym Kret. Także jakbym mógł szanownego kolegę bardzo prosić, to podaj linki w których jest więcej informacji o tym.
Dobra jako że mój ulubiony kolor to niebieski, to Niebiescy Let's go!
Leszek Ebe-Grüner, Syn Oberhaupta Edelweiss Heinza-Wernera Grünera Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
W takim razie podział na stronnictwa jest taki:
Niebiescy; Aleksy I Komnen, Stojgniew, Leszek Ebe-Grüner
Zieloni; Maurycy Orański
Biali; Geórgios Palaiológos
Czerwoni; Jan I Bizantyjski, Piotr Asen
Jeśli ktoś jeszcze byłby zainteresowany to również może się włączyć. Może @Hugo de Payns@Nicefor@Wilhelm Zugdam ?