Dobra już panie Gibsonie zapisuję do Turnieju!
I Turniej Bizancjum w Kości
- Leszek Ebe-Grüner
Re: I Turniej Bizancjum w Kości
Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
- Heinz-Werner Grüner
Nie będę nawet stratny jak Jjeszcze raz podwoję nagrody! To co jest razy 100%. Ku chwale Cesarza!
Ostatnio zmieniony 19 lip 2025, 22:54 przez Heinz-Werner Grüner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leszek Ebe-Grüner
A miała to być skromna nagroda...
No dobrze, ten ostatni raz jeszcze się zgodzę. Ale myślę że już starczy, bo jak tak dalej pójdzie to z Discrodnacji nam się tu zlecą
Oto nowe nagrody:
-1 Miejsce: 1000 ฿
-2 Miejsce: 400 ฿
-3 Miejsce: 120 ฿
No dobrze, ten ostatni raz jeszcze się zgodzę. Ale myślę że już starczy, bo jak tak dalej pójdzie to z Discrodnacji nam się tu zlecą
Oto nowe nagrody:
-1 Miejsce: 1000 ฿
-2 Miejsce: 400 ฿
-3 Miejsce: 120 ฿
Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
- Heinz-Werner Grüner
Szczerze? Dla mnie nadal mało jeśli chodzi o zachęcanie walutowa.
Herr oberhaupt dorzuca 2500 ฿ dla zwycięzcy. Koniec kropka. Oczywiście gwarantuje płynność przelewu zbiorczego.
Herr oberhaupt dorzuca 2500 ฿ dla zwycięzcy. Koniec kropka. Oczywiście gwarantuje płynność przelewu zbiorczego.
- Maurycy Orański
- Nōbelissimos
Jako "Typowy ksiądz" wchodzę w to

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Nobelissimos
- Leszek Ebe-Grüner
No i pięknie zapisuje!
Zapisy prowadzę do następnej niedzieli.
Zapisy prowadzę do następnej niedzieli.
- Piotr Asen
- Protosebastos
Ja grałem i w KCD i KCD II. Oczywiście chętnie spróbujęLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lip 2025, 20:25Piotr Asen pisze: ↑18 lip 2025, 18:19 A taka gra w kości to nie występuje także w grze Kingodm Come Deliverance? Bo tam można Henrykiem grać w kości z graczami w tawernach.
A można, jeszcze jak, skubany wiedział czym się inspirowałemAle ogólnie nom nie posiadam takiej gry, no droga. Więc oferuję wręcz darmową jej alternatywę. Rozumiem jesteś chętny?
![]()
![]()
— Piotr Asen —
Stratēgos tōn θέμα βουλγαριας

- Juan de la Cerda
Zastanawiam się nad KCD II, słyszałem że warto ale chciałem zapytać kogoś kto grał. Warto ?Piotr Asen pisze: ↑22 lip 2025, 16:31Ja grałem i w KCD i KCD II. Oczywiście chętnie spróbujęLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lip 2025, 20:25Piotr Asen pisze: ↑18 lip 2025, 18:19 A taka gra w kości to nie występuje także w grze Kingodm Come Deliverance? Bo tam można Henrykiem grać w kości z graczami w tawernach.
A można, jeszcze jak, skubany wiedział czym się inspirowałemAle ogólnie nom nie posiadam takiej gry, no droga. Więc oferuję wręcz darmową jej alternatywę. Rozumiem jesteś chętny?
![]()
![]()
![]()

- Piotr Asen
- Protosebastos
Jeżeli grał Pan w pierwszą część i się podobała, to polecam drugą część. Pewne elementy i mechanika zostały lekko zmienione. Mnie nie przeszkadzała mechanika walki w KCD, ale są osoby którym to przeszkadzało. Dlatego to indywidualnie zależy od osoby. Jeśli KCD było dobre, to KCD II jest bardzo dobre, a przynajmniej lepsze. KCD II dużo kosztuje, dlatego polecam albo czekać na promocje, albo zakupić klucz gry w internecie, na enebie można za 160 złotych kupić. https://www.eneba.com/steam-kingdom-com ... key-globalJuan de la Cerda pisze: ↑22 lip 2025, 16:56Zastanawiam się nad KCD II, słyszałem że warto ale chciałem zapytać kogoś kto grał. Warto ?Piotr Asen pisze: ↑22 lip 2025, 16:31Ja grałem i w KCD i KCD II. Oczywiście chętnie spróbujęLeszek Ebe-Grüner pisze: ↑18 lip 2025, 20:25
![]()
![]()
![]()
PS. Jest jeszcze też opcja piracka, wtedy za darmo
https://steamrip.com/kingdom-come-deliv ... e-download
— Piotr Asen —

- Juan de la Cerda
Z wielką dumą wesprę twórcę takiego dzieła za pełną cenę.
Dziękuję !
Dziękuję !