Witam(W końcu udało się Zalogować)
- Leszek Ebe-Grüner
Witam(W końcu udało się Zalogować)
Dzień dobry, będę szczery prawie zapomniałem o was, bo zainteresowanie jeszcze miałem miesiąc wcześniej by tu przybyć. Ale mój ojciec mi przypomniał że miałem problemy z kontem, ale w każdym razie dziękuje administratorowi, za aktywację konta.
Mianowicie chciałem was odwiedzić i zobaczyć. Tak jak starożytnością nie jestem specjalnie fanem, tak Imperium Rzymskie jest wyjątkiem od reguły i się grało w jedną grę. Dlatego przybyłem was odwiedzić, poznać, ale zgaduje że Bizancjum to już bardziej średniowiecze, więc mam jedno pytanie. Jak u was ze sportem? Jestem Dziennikarzem Sportowym i opisuję różne aktualne sporty na moim artykule.
Mianowicie chciałem was odwiedzić i zobaczyć. Tak jak starożytnością nie jestem specjalnie fanem, tak Imperium Rzymskie jest wyjątkiem od reguły i się grało w jedną grę. Dlatego przybyłem was odwiedzić, poznać, ale zgaduje że Bizancjum to już bardziej średniowiecze, więc mam jedno pytanie. Jak u was ze sportem? Jestem Dziennikarzem Sportowym i opisuję różne aktualne sporty na moim artykule.
- Geórgios Palaiológos
- Sebastos
Re: Witam(W końcu udało się Zalogować)
Imperator: Rome ? Rome: Total War ? Czy coś innego?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑17 lip 2025, 11:59 Dzień dobry, będę szczery prawie zapomniałem o was, bo zainteresowanie jeszcze miałem miesiąc wcześniej by tu przybyć. Ale mój ojciec mi przypomniał że miałem problemy z kontem, ale w każdym razie dziękuje administratorowi, za aktywację konta.

Bizancjum przynajmniej u nas to już czasy średniowieczne. Ciekawe czy była kiedyś mikronacja, która swoimi czasami narracyjnymi/fabularnymi sięgała do starożytności. Co do sportu to obecnie ja, Strategos Bułgarii Piotr Asen, oraz cesarz Aleksy Komnen mamy kluby w X11 w tej lidze Vaarlandu. A tak u nas na forum to były organizowane wyścigi rydwanów, choć to bardziej były narracyjne posty, aczkolwiek wynik danego zespołu zależał od ilości zwolenników danego koloru/stronnictwa. Polecam poczytać np. artykuł na wikipedii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Stronnictwa_cyrkowe
Obecnie jeszcze nie odbyły się takie zawody rydwanów na tym forum ale na starym można znaleźć wątek.
A tak w ogóle to przede wszystkim witam w Bizancjum.

/-/ Geórgios Palaiológos
Strategos Temu Hellady

Strategos Temu Hellady
- Leszek Ebe-Grüner
No witam witam. Wyścig rydwanów? Nie wiem czemu, ale w głowie nagle miałem Asterixa i ObelixaGeórgios Palaiológos pisze: ↑17 lip 2025, 13:25Imperator: Rome ? Rome: Total War ? Czy coś innego?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑17 lip 2025, 11:59 Dzień dobry, będę szczery prawie zapomniałem o was, bo zainteresowanie jeszcze miałem miesiąc wcześniej by tu przybyć. Ale mój ojciec mi przypomniał że miałem problemy z kontem, ale w każdym razie dziękuje administratorowi, za aktywację konta.
Mianowicie chciałem was odwiedzić i zobaczyć. Tak jak starożytnością nie jestem specjalnie fanem, tak Imperium Rzymskie jest wyjątkiem od reguły i się grało w jedną grę. Dlatego przybyłem was odwiedzić, poznać, ale zgaduje że Bizancjum to już bardziej średniowiecze, więc mam jedno pytanie. Jak u was ze sportem? Jestem Dziennikarzem Sportowym i opisuję różne aktualne sporty na moim artykule.![]()
Bizancjum przynajmniej u nas to już czasy średniowieczne. Ciekawe czy była kiedyś mikronacja, która swoimi czasami narracyjnymi/fabularnymi sięgała do starożytności. Co do sportu to obecnie ja, Strategos Bułgarii Piotr Asen, oraz cesarz Aleksy Komnen mamy kluby w X11 w tej lidze Vaarlandu. A tak u nas na forum to były organizowane wyścigi rydwanów, choć to bardziej były narracyjne posty, aczkolwiek wynik danego zespołu zależał od ilości zwolenników danego koloru/stronnictwa. Polecam poczytać np. artykuł na wikipedii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Stronnictwa_cyrkowe
Obecnie jeszcze nie odbyły się takie zawody rydwanów na tym forum ale na starym można znaleźć wątek.
A tak w ogóle to przede wszystkim witam w Bizancjum.![]()

- Geórgios Palaiológos
- Sebastos
Ja to raczej grywam w produkcje studia Paradox.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑17 lip 2025, 14:00No witam witam. Wyścig rydwanów? Nie wiem czemu, ale w głowie nagle miałem Asterixa i ObelixaGeórgios Palaiológos pisze: ↑17 lip 2025, 13:25Imperator: Rome ? Rome: Total War ? Czy coś innego?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑17 lip 2025, 11:59 Dzień dobry, będę szczery prawie zapomniałem o was, bo zainteresowanie jeszcze miałem miesiąc wcześniej by tu przybyć. Ale mój ojciec mi przypomniał że miałem problemy z kontem, ale w każdym razie dziękuje administratorowi, za aktywację konta.
Mianowicie chciałem was odwiedzić i zobaczyć. Tak jak starożytnością nie jestem specjalnie fanem, tak Imperium Rzymskie jest wyjątkiem od reguły i się grało w jedną grę. Dlatego przybyłem was odwiedzić, poznać, ale zgaduje że Bizancjum to już bardziej średniowiecze, więc mam jedno pytanie. Jak u was ze sportem? Jestem Dziennikarzem Sportowym i opisuję różne aktualne sporty na moim artykule.![]()
A tak w ogóle to przede wszystkim witam w Bizancjum.![]()
Natomiast jak chodzi o grę, to nie zgadłeś. CivCity: Rome, w tą grę grałem, fajna taka edukacyjna i są różne domy i ogólnie jak wyglądały budowle w tamtych czasach Imperium Rzymskiego.
Co do wyścigów rydwanów: http://www.bizancjum.darmowefora.pl/ind ... 462.0.html
http://www.bizancjum.darmowefora.pl/ind ... ml#msg4303
/-/ Geórgios Palaiológos
Strategos Temu Hellady

Strategos Temu Hellady
- Piotr Asen
- Sebastos
Witamy w cesarstwie. Dobrze, że się udało zalogować po jakiś problemach. 

— Piotr Asen —
Stratēgos tōn θέμα βουλγαριας

Stratēgos tōn θέμα βουλγαριας

- Leszek Ebe-Grüner
Dziękuje za linki.
Trochę martwi mnie że Turnieje i Zabawa mają nic. Dlatego zapytam czy nie ma problemu, jakbym założył tam wątek związany z rozgrywką w Kości?
Trochę martwi mnie że Turnieje i Zabawa mają nic. Dlatego zapytam czy nie ma problemu, jakbym założył tam wątek związany z rozgrywką w Kości?
- Maurycy Orański
- Protosebastos
Absolutnie nie ma problemu. Ucieszymy się

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
Protosebastos
- Leszek Ebe-Grüner
Dziękuje. A i ważna informacja! Masz pozdrowienia od mojego ojca!

- Maurycy Orański
- Protosebastos
Jakim kanałem?

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
Protosebastos
- Leszek Ebe-Grüner