Moją zgodę WKM ma.Maurycy Orański pisze: ↑17 cze 2025, 9:36 Chciałem odprawiać dodatkowo po grecku, ale niestety narazie zgody brak![]()
Sprawy różne
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Re: Sprawy różne
- Maurycy Orański
- Nōbelissimos
Stara sprawa ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wzgórze świątynne było pod władaniem Zakonu i tak pozostaje. Na moje polecenie jednak muzułmanie i Żydzi mają tam swoje miejsca modlitwy.
Z innej beczki: jak się panowie zapatrują na moje mianowanie przez Jego Świątobliwość Alberta na Dożę Wenecji? Dementuję. Nie zamierzam zrobić Krucjaty nr.IV.I
Z innej beczki: jak się panowie zapatrują na moje mianowanie przez Jego Świątobliwość Alberta na Dożę Wenecji? Dementuję. Nie zamierzam zrobić Krucjaty nr.IV.I

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Nobelissimos
- Geórgios Palaiológos
- Protosebastos
No pięknie... Doża Wenecki.. Musimy mieć się na bacznościMaurycy Orański pisze: ↑17 lip 2025, 9:42 Stara sprawa ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wzgórze świątynne było pod władaniem Zakonu i tak pozostaje. Na moje polecenie jednak muzułmanie i Żydzi mają tam swoje miejsca modlitwy.
Z innej beczki: jak się panowie zapatrują na moje mianowanie przez Jego Świątobliwość Alberta na Dożę Wenecji? Dementuję. Nie zamierzam zrobić Krucjaty nr.IV.I![]()
/-/ Geórgios Palaiológos
Strategos Temu Hellady

Strategos Temu Hellady
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Dziękujemy za informacje, będziemy bacznie obserwować.Maurycy Orański pisze: ↑17 lip 2025, 9:42 Stara sprawa ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wzgórze świątynne było pod władaniem Zakonu i tak pozostaje. Na moje polecenie jednak muzułmanie i Żydzi mają tam swoje miejsca modlitwy.
Z innej beczki: jak się panowie zapatrują na moje mianowanie przez Jego Świątobliwość Alberta na Dożę Wenecji? Dementuję. Nie zamierzam zrobić Krucjaty nr.IV.I![]()
- Maurycy Orański
- Nōbelissimos
Czy tylko ja miałem przerwę w dostępie?
Już się bałem że mi konwój przepadnie
Już się bałem że mi konwój przepadnie

z łaski Boga król i arcybiskup Jerozolimy,
Nobelissimos
- Leszek Ebe-Grüner
Ja wczoraj też nie miałem dostępu do forum. Ale ważne że dziś działa!Maurycy Orański pisze: ↑22 lip 2025, 9:46 Czy tylko ja miałem przerwę w dostępie?
Już się bałem że mi konwój przepadnie![]()
Strategos Nicaea w Bizancjum oraz działacz sportowy i gospodarczy oraz organizator turniejów sportowych na Pollinie.
- Piotr Asen
- Protosebastos
Dołożę swoje 3 grosze jako, że i ja miałem wczoraj problem, kiedy chciałem popołudniem wejść na forum. Widać jakiś błąd hostingu czy coś w tym stylu, skoro kilka różnych osób miało ten sam problem.
— Piotr Asen —
Stratēgos tōn θέμα βουλγαριας

Stratēgos tōn θέμα βουλγαριας

- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Wczoraj był jakiś błąd z forum, ale był tymczasowy, forum wróciło także nie ma powodów do obaw. Oby to się nie powtórzyło, choć zobaczymy co przyszłość przyniesie.
Skoro Tem Nicejski zwolnił się to chciałbym pokornie prosić o zwolnienie mnie ze służby jako Strategos Temu Armeniakon i naznaczenie mnie na Strategosa Nicei.

- Aleksy I Komnen
- Autokratōr