Wystarczy jeden co ma sto nóg.Aleksy I Komnen pisze: ↑21 lut 2025, 19:39Ja to nie wiem jak oni w tym żelaznym rydwanie zmieścili 100 koni...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 lut 2025, 17:04Znaczy się... Rzeczpospolita Obojga Narodów miała swoich przedstawicieliAleksy I Komnen pisze: ↑20 lut 2025, 23:28 Gdyby to były wyścigi rydwanów to może i bym się skusił. Ale takimi "dziwnymi", niecodziennymi pojazdami do nasza cesarska mość nie zwykła podróżować...![]()
![]()
Najważniejsze, żeby pojazd miał koła (minimum 3) i coś co go napędza...
![]()
![]()
RMAW - temat ogólny
- Heinz-Werner Grüner
Re: RMAW - temat ogólny
- Heinz-Werner Grüner

No i mamy to. Dwa dni do startu. Ostatnie szlify na trasie, poprawiane barierek bezpieczeństwa, malowanie trawy na zielono, choć i tak śnieg ją przykrywa i takie tam "powinności organizatorskie".
Kotlina Edelweiss nie byłaby jednak sobą, gdyby nie dodała troszkę smaczków fabularnych. Zapoznaj się więc z trasą całego wydarzenia, żebyś nie był zaskoczony!

- Heinz-Werner Grüner

2. Rajd Szarotki startuje już jutro. Widzimy się na prologu, kilka chwil po godzinie 17-stej. Nie zapomnij!
Już dziś serdecznie zapraszamy na to międzynarodowe wydarzenie, gwarantujemy dobrą zabawę i podniesienie poziomu adrenaliny do granic możliwości!
TRASA RAJDU z całą otoczką mechaników - poznaj ją bliżej!
Serdeczne podziękowania dla naszych sponsorów, dzięki, że jesteście!

rmaw.pl
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
- Heinz-Werner Grüner
Dziekujemy za wsparcie i zapraszamy chociażby do kibicowania na jednym z odcinków specjalnych.
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
Może, może pojawię się w Edelweiss i pokibicuję. Ale pewnie tylko na chwilę, zaraz czeka mnie tutaj dokończenie wojny domowej zaczętej jeszcze w 2021 roku za panowania Jana I.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 lut 2025, 9:16Dziekujemy za wsparcie i zapraszamy chociażby do kibicowania na jednym z odcinków specjalnych.
- Heinz-Werner Grüner
Wojna czy rajd... ja bym brał rajd.Aleksy I Komnen pisze: ↑26 lut 2025, 15:07Może, może pojawię się w Edelweiss i pokibicuję. Ale pewnie tylko na chwilę, zaraz czeka mnie tutaj dokończenie wojny domowej zaczętej jeszcze w 2021 roku za panowania Jana I.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 lut 2025, 9:16Dziekujemy za wsparcie i zapraszamy chociażby do kibicowania na jednym z odcinków specjalnych.![]()
- Heinz-Werner Grüner
- Aleksy I Komnen
- Autokratōr
- Heinz-Werner Grüner
Niech wygra najlepszy, byle Edel.
No to chyba mamy. na odcinku specjalnym numer 2 sytuacja wygląda następująco:

Na czele Prokrustes vel Prokrustir, oraz tak\ze reprezentujący Sarmację, Pavel Van Der Gibson. Ani krzty nie odpuszcza im leocki BiCZeS, Orjon Surma.
Tuż za nimi z niewielką stratą pędzi jak opętana, drugi kierowczyni z teamu Gellonia, Fatima Popow-Chojnacka. Czyżby tym razem trafiła? Czy "schadzki" w Edelweiss przysłużyły się lepszej znajomości trasy?
Obok niej, inna dama przez wielkie "D", voxlandzka królowa Anastasia Windsachen von Ribertrop. Widać, że obie kobiety walczą o swoje. A któż to przy nich, niemalże łeb w łeb, pierś w pierś uwija się w zakrętach? Oczywiście jedyna w swoim rodzaju persona tego mikrświata, moja skromna osoba.
To dopiero początek, ale emocji nie zabraknie już na kolejnym odcinku. Bądźcie tego pewni!