Przysięga Italii i Longobardów.

Miejsce na uroczyste i oficjalne audiencje u władcy.
Awatar użytkownika
Wilhelm Zugdam
Sebastos

Przysięga Italii i Longobardów.

Post autor: Wilhelm Zugdam »

Dzisiaj w sali tronowej zjawił się strategos temu Italii i klęcząc przed tronem tak się zwrócił do Cesarza.
Zostawszy strategosem Italii składam hołd lenny Cesarzowi Rzymskiemu i przekazuję mu że Italia pędzie wzorowym regionem Cesarstwa i do puki jestem na tym stanowisku Lacjum Będzie wierne Cesarzowi!
Postawię na rozwój gospodarczy, a wyrazie konfliktu Całe państwo Longobardów będzie gotów zginąć za głowę Cesarstwa i za Grób Pański.
Jestem na każde twoje skinienie głową i na każde machnięci mieczem Panie!
I jako iż lud Longobardów jako pierwszy przywitał mnie w Italii, Proszę o uznanie mnie jako jednego z nich! Jednego z tych, którzy na moim przybyciu potwierdzili mi wierność mi, Tobie Panie, Trójcy Przenajświętszej i całemu państwu rzymskiemu!
Składam Ci Panie hołd w raz z całą Italią!
Obrazek

jedno z wielu przedstawień hołdu Italii i Longobardów
Ostatnio zmieniony 08 sie 2024, 22:05 przez Wilhelm Zugdam, łącznie zmieniany 1 raz.
Wilhelm Zugdam-Longobard
Strategos Italii

Obrazek
Awatar użytkownika
Aleksy I Komnen
Autokratōr

Re: Przysięga Italii i Longobardów.

Post autor: Aleksy I Komnen »

Drogi Wilhelmie, Strategosie Temu Italii,

Twoje słowa są balsamem dla uszu Cesarza Rzymskiego. Cieszy mnie Twoje zaangażowanie i wierność, które okazujesz nie tylko mnie, ale także całemu Cesarstwu i Trójcy Przenajświętszej.
Rozwój gospodarczy Italii oraz Twoje oddanie dla naszego państwa w razie konfliktu są godne najwyższego uznania. Twoja determinacja i gotowość do działania w imię Cesarstwa i Grobu Pańskiego przynoszą mi wielką dumę.
Niechaj Italia pod Twoim przewodnictwem rozkwita i staje się wzorem dla innych regionów naszego Cesarstwa. Uznaję Cię jako jednego z Longobardów, co przystoi wierności i oddaniu, które okazaliście.
Powstań, Wilhelmie, Strategosie Italii, i kontynuuj swe dzieło z moim błogosławieństwem. Niech Twoje działania przyniosą chwałę naszemu Imperium.
Niech Trójca Przenajświętsza ma Cię w swojej opiece.

Z cesarskim pozdrowieniem,
Aleksy I Komnen
Aleksy I Komnen
Władca Cesarstwa Bizantyjskiego
Basileus kai Autokratōr Rhōmaíōn

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Tronowa”